Bestaan zware botten echt of is het een slim excuus om die extra kilo's te verklaren? Deze vraag houdt velen van ons bezig, vooral als de weegschaal niet de cijfers toont waar we op hopen. Maar wat is nu de waarheid achter dit veelbesproken onderwerp? In dit artikel gaan we daar dieper op in!
Laten we maar met de deur in huis vallen: nee. Wetenschappelijk gezien is er weinig bewijs dat er mensen met een significant hoger botgewicht bestaan. Botten kunnen inderdaad verschillende dichtheden hebben, maar dit is zo weinig dat het geen reden kan zijn voor extra lichaamsgewicht. Hoewel sommige mensen grotere of dichtere botten kunnen hebben, is het verschil in gewicht van de botten minimaal. Daarnaast maken botten gemiddeld slechts 15% uit van het lichaamsgewicht van een persoon. Als we kijken naar het totaalpakket, dan stelt dat natuurlijk heel weinig voor.
Wat uiteraard wel kan, is dat bouw van jouw lichaam anders is. Zo heeft de een smalle heupen en is de ander gezegend met stevige schouders. Dat maakt echter niet uit voor de cijfers op de weegschaal.
Als zware botten niet de oorzaak zijn van overgewicht, wat dan wel? Er zijn verschillende factoren zijn die bijdragen aan ons lichaamsgewicht.
Nu we de mythe van zware botten hebben ontkracht, is het tijd om te kijken naar echte oplossingen. Wil je op een gezonde manier gewicht verliezen en dit gewicht ook behouden? Meld je dan gratis aan voor het webinar van Lot Beukers. Hierin leert ze jou hoe je zelf op gewicht kunt komen én blijven, zonder diëten en andere bullshit.
Het is tijd om smoesjes aan de kant te schuiven en de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen lichaam en gezondheid. Zware botten bestaan dan misschien niet echt, maar jouw vermogen om te werken aan een gezonde relatie met voeding, en een duurzame manier van afvallen, wel. Laat je niet langer misleiden door mythes en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezondere jij.