Inspiratie

Het nieuwe afslankmedicijn Mounjaro: een wondermiddel?

In de wereld van gewichtsverlies is er een nieuw medicijn dat de gemoederen flink bezighoudt. Dit medicijn, Mounjaro genaamd, belooft een doorbraak te zijn in de strijd tegen overgewicht. Maar voordat je je hoop vestigt op dit nieuwe middel om af te vallen, is het belangrijk om te begrijpen dat dit géén magische oplossing is. Afslankmedicijnen zijn geen wondermiddel om snel af te vallen. In dit artikel leggen we je uit waarom het zo gevaarlijk kan zijn om toch in de valkuil te trappen.

Mounjaro - wat doet het en is het beter dan Ozempic?

De invloed van sociale media heeft een enorme hype gecreëerd rond afslankmedicijnen. Ze worden door influencers en celebrities vaak gepresenteerd als de heilige graal voor gewichtsverlies, maar dat is gewoonweg onzin. Het is cruciaal om te beseffen dat deze middelen, zoals Mounjaro en Ozempic, niet zonder bijwerkingen zijn en dat ze – we kunnen het niet vaak genoeg herhalen – geen wondermiddel zijn. Als jij wel deze hormonen in je lijf gaat spuiten, maar verder nog steeds de hele dag op je billen blijft zitten en hele zakken chips naar binnen werkt, gaat dit echt niet de oplossing zijn in jouw eeuwige strijd tegen de kilo’s.

Hoe werkt Mounjaro, het nieuwe afslankmedicijn?

Mounjaro is de merknaam van het nieuwe afslankmedicijn. Tirzepatide, zoals het medicijn echt heet, werkt door in te grijpen op het hormoonsysteem van je lichaam. Het actieve bestandsdeel is Het bootst de werking na van GLP-1, een hormoon dat je eetlust en bloedsuikerspiegel reguleert. Hierdoor voel je je sneller vol en heb je minder trek. Klinkt goed, toch? Maar voordat je te enthousiast wordt, moet je weten dat er ook een keerzijde is.

Net als elk ander medicijn, komt ook Tirzepatide/Mounjaro met een lijst van mogelijke bijwerkingen. Denk aan misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn en vermoeidheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild, maar het is essentieel om hierover goed geïnformeerd te zijn. Als je overweegt om dit medicijn te gebruiken, doe dat dan altijd met de juiste informatie en begeleiding. Praat met je huisarts en maak een plan dat past bij jouw situatie.  

Afslankmiddelen: geen vervanging voor een gezonde leefstijl

Het is belangrijk om te benadrukken dat een afslankmedicijn zoals Tirzepatide, Mounjaro, geen vervanging is voor een gezonde leefstijl. Het werkt het beste in combinatie met gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Zie het als een hulpmiddel dat je kan ondersteunen, maar niet als een wondermiddel dat jouw overgewicht wel even oplost, zonder dat je daar verder iets voor hoeft te doen.

Onthoud dat duurzaam gewichtsverlies geen snelle oplossing kent. Het gaat om het maken van gezonde keuzes die je op de lange termijn kunt volhouden. Dus, voordat je je laat meeslepen door de hype, zorg ervoor dat je de feiten kent. Maak weloverwogen keuzes en zet stappen naar een gezonder leven. Want uiteindelijk gaat het niet alleen om het verliezen van kilo's, maar om het winnen van gezondheid en vitaliteit. Voor de rest van je leven.

Zie jij jezelf de rest van je leven voor talloze euro’s spuiten zetten om je een piepklein handje te helpen bij het verliezen van wat kilo’s? Nee toch? Investeer in plaats daarvan liever in kennis. Kennis die jou de rest van je leven zal helpen jezelf op een gezond gewicht te houden. Die je gaat helpen om eetrust te vinden. Die jou fitter en vitaler laat voelen. Dát klinkt pas goed, toch?

Zet dus vandaag nog de eerste stap en volg de gratis webinar Afvallen en op gewicht blijven doe je zo! Hierin leert Lot Beukers je om jouw droomgewicht te behalen en ook voor altijd vast te houden.

meer blogs