Baked oats met pindakaas en banaan

Havermout heeft al heel lang geleden het saaie imago van zich afgeschud! Dit voedzame en lekkere ingrediënt blijkt namelijk op ontzettend veel manieren gebruikt te kunnen worden. Onze favoriete manier? Baked oats met pindakaas en banaan. Een beter begin van de dag kan je je bijna niet wensen. En nog meer goed nieuws: deze gebakken havermout staat binnen een handomdraai op tafel. 

1
Porties
45 minuten
bereiden
25 tot 30 minuten
oventijd
372
kcal
26,3 gram eiwitten | 39,6 gram koolhydraten | 11,6 gram vet

Lot Beukers

Baked oats met pindakaas en banaan

Ingredienten

  • 30 gram havermout
  • 20 gram eiwitpoeder
  • 3 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 gram kaneel
  • 10 gram Steviala kristal sweet (ik hou van zoet dus hou daar rekening mee)
  • 80 ml melk naar keuze
  • 80 gram banaan
  • 15 gram pindakaas

aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden (hetelucht) en pak een blender of mixer.
  2. Doe daar alle ingrediënten in behalve de banaan en pindakaas. Deze waar je tot het einde.
  3. Mix tot een mooi beslag en giet in een ovenbestendig schaaltje.
  4. De pindakaas krijgt een prachtige plek in het midden en daar bovenop komt de banaan terecht.
  5. Strooi er nog wat kaneel en kristal sweet overheen en schuif in het midden van je oven.
  6. Bak af in ongeveer 25-30 minuten.

Dit heerlijke gebakken havermoutje is een geweldige start van je dag. En weet je hoe die nog lekkerder smaakt? Door een beetje extra korting! Wanneer je de code 'LALALOT' gebruikt krijg je korting op je eerste bestelling bij Steviala. De code 'beukie' zorgt ervoor dat er bij jouw bestelling bij Personal Protein altijd een gratis proteïne bar in je winkelmandje belandt.

Wil je vaker op deze voedzame manier ontbijten? De kookboeken van Lot Beukers staan vol met geweldige recepten die ook nog eens low cal zijn. Je vindt ze in onze webshop.


Dit bericht van affiliatelinks.

Dit is een recept uit

The Best of Beukers

Meer info

Meer recepten