Gevulde zoete aardappel met beenham

De zoete aardappel is een hele veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kunt. Het is een prima basis voor een goede soep of een aanvulling op een stevige salade. Maar het allerlekkerst vinden wij de zoete aardappel als we hem kunnen vullen met heerlijke ingrediënten. En dat is ook precies wat we nu hebben gedaan! Wanneer ga jij de gevulde zoete aardappel met beenham maken?

2
Porties
40 minuten
bereiden
20 minuten
oventijd
458
kcal
vet 7,4 gram | eiwit 24 gram | koolhydraten 68,6 gram

Lot Beukers

Gevulde zoete aardappel met beenham

Ingredienten

  • 300 gram zoete aardappel (ongeveer 1 gemiddeld exemplaar)
  • 25 gram Hüttenkäse
  • 30 gram flinterdunne beenham
  • 50 gram gegrilde kipfilet
  • 5 gram groene pesto
  • 50 gram komkommer
  • 4 (Rivolo) cherrytomaatjes
  • Sriracha
  • Peper en zout

aan de slag

  1. Snijd de zoete aardappel in twee plakken. Spuit er een klein beetje PAM spray op en grill ze voor ongeveer 20minuten tussen een bakpapiertje onder de contactgrill. Mocht je dit niet hebben, kan het ook tussen een tosti-ijzer. Wanneer ze zacht zijn, zijn ze klaar.
  2. Meng de Hüttenkäse met wat sriracha, peper en zout naar smaak.
  3. Verdeel dit over de plakken zoete aardappel. Beleg vervolgens met de beenham en gegrilde kipfilet.Top af met wat groene pesto, plakjes komkommer en tomaat.

En tada: jouw heerlijke gevulde zoete aardappel met beenham is klaar. Uiteraard mag je er nog veel meer lekkere groenten en andere ingrediënten op doen, maar houd er dan rekening mee dat de macro's zoals hierboven beschreven, niet meer kloppen.

Dit recept staat bij ons regelmatig op tafel en is te vinden in het uitgebreide Bunkeren met Beukers kookboek. Ben jij op zoek naar gezonde gerechten en genoeg afwisseling? Bestel het boek dan snel via onze webshop.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten