Pittige Mexicaanse volkorenwrap

Voor dit recept heb je een beetje pit nodig. Of beter gezegd: je moet tegen een beetje pit kunnen. Deze heerlijke pittige Mexicaanse volkorenwrap mag dan laag in calorieën zijn, hij is hoog in spicyness. De jalapeño peper zorgt ervoor dat je dit gerecht niet zo snel vergeet, maar het maakt hem ook extra lekker! Samen met de andere ingrediënten zoals mais en guacamole zorgt de peper voor een onvervalst Mexicaans feest. 

1
Porties
20 minuten
bereiden
oventijd
470
kcal
vet 16,5 gram | eiwit 34,8 gram | koolhydraten 39,4 gram

Lot Beukers

pittige Mexicaanse volkorenwrap

Ingredienten

  • 1 volkoren XL tortilla
  • 10 gram rucola
  • 100 gram tartaar
  • 100 gram Bonduelle Mexico Melange
  • 1 teen knoflook
  • 6 gram jalapeño peper
  • 15 gram geraspte Tex-Mex kaas
  • 10 gram crème fraiche light
  • 10 gram AH guacamole pittig
  • Snufje chilivlokken
  • Snufje kurkuma
  • Peper en zout

aan de slag

  1. Rul de tartaar (zonder bakproduct zoals boter of PAM spray). Plet een teen verse knoflook en doe dit samen met de peper, zout, kurkuma en chilivlokken bij de tartaar.
  2. Voeg vervolgens de Mexicaanse mix toe en roer het door elkaar.
  3. Beleg het midden van de tortilla met de rucola. Laat de randen vrij.
  4. Strooi de kaas eroverheen.
  5. Verdeel daarna je gehaktmengsel erop.
  6. Top af met de crème fraiche light en de guacamole.
  7. Vouw vervolgens steeds een klein onderkantje naar binnen, waardoor je een soort ster-wrap krijgt.
  8. Bak kort aan in de pan of airfryer, zodat de pittige Mexicaanse volkorenwrap lekker krokant wordt.

Vul dit lekkere gerecht aan met een groene salade en je hebt een heerlijk hoofdgerecht. Extra tip: door de volkorenwrap te vervangen voor een Joseph's tortilla worden de macro's een stukje lager.

Wil je vaker zulke lekkere recepten maken en toch op je inname letten? In het Bunkeren met Beukers kookboek vind je tientallen parels op een rij. Je koopt het boek in onze webshop.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten