Vegan pizza met falafel

Pizza is de perfecte comfort food. Niets is zo lekker als na een lange werkdag thuiskomen, niet na hoeven denken over wat je eet, maar zo een pizza in de oven schuiven. Minpunt: het aantal calorien op een pizza is enorm. Uiteraard niet erg voor af en toe, maar als wekelijks ritueel niet de allergezondste keuze. Daarom hebben wij deze heerlijke vegan pizza met falafel bedacht. Nog steeds ontzettend lekker, snel gemaakt en in de categorie 'comfort food', maar dan een gezondere keuze.

1
Porties
5 minuten
bereiden
13 minuten
oventijd
778
kcal
vet 24 gram | eiwitten 28 gram | koolhydraten 110 gram

Lot Beukers

Vegan pizza met falafel

Ingredienten

  • 1 bloemkool bodem van Magioni
  • 60 gram hummus tomaat
  • 100 gram falafel
  • 30 gram mais
  • 30 gram rode paprika
  • 30 gram spitskool
  • 30 gram rettich
  • 5 gram bieslook

aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Dit is op basis van hetelucht. Kijk goed naar hoe jouw oven werkt en wat voor jou de beste stand is.
  2. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van een kant-en-klare pizzabodem op basis van bloemkool. Het is ook mogelijk om deze zelf te maken, maar dan ben je natuurlijk iets langer bezig. Bestrijk de pizzabodem met hummus.
  3. Snijd de paprika, rode kool, spitskool en rettich in stukjes en verdeel deze samen met de falafel, mais en bieslook over de pizza.
  4. Schuif de vegan pizza met falafel in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 13 minuutjes af.

Extra tip: tegenwoordig zijn er onwijs veel lekkere vegan kaassoorten op de markt. Deze maken je vegan pizza met falafel nóg lekkerder.

Dit is een recept uit

Bikken met Beukers

Meer info

Meer recepten